Salut

El Govern restringeix les entrades i sortides a set municipis del Segrià a partir de les 16.00

Vergés i Buch signen a mig matí la resolució amb les noves mesures, que ja deixa fora Massalcoreig

Les entrades i sortides a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre quedaran restringides a partir de les 16.00 hores, segons consta a la resolució del Govern, a la que ha tingut accés l’ACN.

La resolució ha estat signada per la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, a mig matí, un cop ja es coneixia la resolució judicial i per això ja deixa fora Massalcoreig. Protecció Civil ha fet una piulada també informant de l’entrada en vigor d’aquestes restriccions a partir de primera hora de la tarda.

El text especifica que queden exclosos els desplaçaments per motius laborals en serveis essencials i en altres supòsits com proves mèdiques, renovació de documents o examen.

Aquesta llista de serveis essencials s’ha adaptat segons les previstes a l’annex 2 del decret llei que va aprovar el Govern el passat dilluns per modificar la llei de Salut pública i adoptar mesures urgents per fer front al risc de rebrots de la Covid-19.

La mesura de restricció de les entrades i sortides afecta també el transport públic en totes les modalitats i es permet l’entrada a aquests municipis “en el cas de necessitat per mobilitat en transport públic cap a l’exterior d’aquests municipis, sempre que es disposi de bitllet”. En aquest cas, la mobilitat quedarà restringida a accedir al node de transport concret per fer el desplaçament en el servei de transport públic.

En canvi, el text concreta que la restricció no afecta la circulació per autovies i autopistes o altres que puguin determinar el dispositiu policial en l’aplicació de la mesura, sempre que es tracti de mobilitat amb origen i destinació fora dels set municipis afectats. Tampoc afecta l’activitat de transport de mercaderies.

En el cas de persones que treballin en serveis no essencials, podran accedir o sortir fora dels municipis durant les primeres 24 hores, és a dir, fins aquest dijous a les 16.000 hores, per a la recollida dels elements imprescindibles per tal de poder teletreballar.

Tot i això, sí està permesa la mobilitat dins dels termes municipis i entre els termes municipals dels municipis afectats.

El text justifica l’enduriment del confinament perquè es manté l’increment de contagis diaris i argumenta que té les competències per fer-ho en el marc del nou decret aprovat el passat dilluns.

En l’apartat 2, estableix que mentre sigui efectiva la restricció de la mobilitat, les mesures que recull la resolució seran “exigibles a totes les persones que es trobin i circulin pels municipis esmentats de la comarca del Segrià, així com a les persones titulars de qualsevol activitat econòmica, empresarial o establiment d’ús públic o obert al públic ubicat en aquests municipis”.

En l’apartat tres es recull que estan permeses les entrades i sortides del domicili i la circulació per les vies d’ús públic, “respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva”, per anar a la feina quan no es pugui teletreballar, per anar als centres sanitaris, per assistir i tenir cura de persones grans, menors o dependents; per anar a entitats financeres, establiments comercials al detall d’alimentació, begudes i matèries primeres. En el cas d’altres comerços, s’haurà de demanar cita prèvia o avís previ.

També es permeten les trobades i activitat de lleure i esportives amb persones del grup de convivència habitual i per a actuacions requerides o urgents davant d’òrgans judicials, públics o notarials, així com en el cas de mudances, atendre horts familiars d’autoconsum o per proves o exàmens oficials inajornables.

En tot cas, s’apunta que cal limitar “tant com sigui possible” els contactes a les persones que integren el grup de convivència habitual, “al qual es poden incorporar familiars propers, cuidadors i persones a qui es dóna suport per evitar-ne l’aïllament”. En tot cas, el grup “ha de ser al més estable possible”.

La resolució inclou també les mesures de prevenció i higiene en centres de treball ja anunciades, la necessitat d’evitar el contacte físic en els comerços sempre que sigui possible i la prohibició de reunions de més de 10 persones incloent casaments i funerals.

Com també s’havia anunciat, la resolució estableix la suspensió de l’obertura al públic d’equipaments culturals, d’espectacles públics, recreatius, esportius i d’oci nocturn, però manté actius els casals i colònies d’estiu i la suspensió de les activitats d’hoteleria i restauració, que només es podran prestar en la modalitat d’entrega a domicili o recollida amb cita prèvia.

Per últim, la resolució concreta que s’emetran informes periòdics dels efectes de les mesures, que actualment tenen una vigència de 15 dies.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Platja d’aro

Anul·len la Festa de la Cervesa per seguretat

Catorze centres educatius amb casos a la demarcació

girona
CARME VINYES
Presidenta de l'Associació Amics dels Calls de Catalunya

“La càbala s’estén al món des de Catalunya”

barcelona

Madrid restringeix la mobilitat en 37 àrees sanitàries pel virus

madrid

Brunyola s’afegeix als pobles que volen recuperar l’escola

girona
Societat

Pedro Álvarez, veu a la víctima

barcelona

El nombre d’accidents mortals al medi natural es dispara

barcelona

Els cribratges a les escoles s’inicien dilluns a Barcelona

Barcelona

Un 6% dels participants en el cribratge massiu a Girona donen positiu de Covid-19

girona