Opinió

dos negroni

El club de la comèdia feminista

Tinc una nena que juga a fer de mare d'un pinyol de préssec i d'un tros de mànega

Conscients com són els governants espanyols que amb la supressió del Ministerio de Igualdad perdíem una gran humorista, la comissió d'Igualtat del Congrés ha decidit no deixar-nos sense broma. És per això que —ho explicaven ahir a Els matins a TV3– va aprovar, a proposta del PSOE i amb l'única oposició del Partit Popular, una iniciativa que demana al govern espanyol que prengui mesures per eliminar els “jocs sexistes” i els “estereotips” dels patis dels col·legis. Diu que implantaran “protocols que fomentin un joc infantil que no distingeixi per gènere”. I això vol dir que “en determinats dies de la setmana es prohibirà jugar a pilota, a nines o saltar a corda”. El meu cor de dona és molt feliç i espero que els dubtes que exposo a continuació no siguin considerats desafectes.

Si són les nenes les que juguen a pilota i són els nens els que juguen a nines, la cosa també serà considerada sexista? O només és sexista si són els nens els que juguen a pilota i les nenes les que juguen a nines? Si les nenes fan servir les pilotes de nines i els nens fan servir les nines de pilota, tampoc no estaran sent uns nens i nenes igualitaris i i igualitàries, i, per tant, també se'ls requisaran els perniciosos objectes? Què passa si hi ha nens i nenes que juguen a pares i a mares fent servir elements no manufacturats com a fills? Veuran, jo tinc una nena que en la clandestinitat de la llar (en públic no s'hi atreviria) juga a fer de mare d'un pinyol de préssec i d'un tros de mànega de regar. També juga a pilota, ho confesso, i, de vegades, per desgràcia, amb mi, que sóc l'esca del pecat sexista. Li haig de confiscar la mànega i el pinyol, o només els ninots que tinguin forma humana? Si juga a alimentar un peluix que és un tigre ferotge, també hauria de considerar que juga a nines?

No pregunto res sobre el fet de saltar a corda, perquè, la veritat, estic una mica desconcertada.  Al gimnàs Testosterona 2000, on vaig de tant en tant, hi ha uns boxadors rudes i salvatges que s'entrenen saltant a corda abans dels combats. Si els dic que saltar a corda és sexista em temo que no m'entendran.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.