Medi ambient

SOS Costa Brava es consolida per assegurar la continuïtat

L’assemblea general de la plataforma avalarà avui la transformació en una federació que tindrà personalitat jurídica

Es crea la figura dels protectors per vincular suports individuals al projecte

Assemblea fundacional, nous estatuts, transformació en una federació amb personalitat jurídica i creació de la figura dels protectors i protectores per vincular suports individuals al projecte. Dos anys després de la seva creació (l’agost del 2018), SOS Costa Brava celebra avui dissabte una assemblea telemàtica decisiva per dotar-se dels recursos necessaris que han de donar continuïtat al projecte. Es preveu que hi assistiran els representants de la trentena d’entitats gironines, ecologistes, mediambientalistes o de defensa del patrimoni en un sentit ampli, que es van reagrupar ara fa dos anys per fer front a l’excés urbanístic al litoral de la demarcació.

Nou impuls

La mobilització va recollir el seu principal èxit la tardor del 2020 amb l’aprovació del pla director urbanístic de la Costa Brava, que retallava en uns 15.000 habitatges i unes 1.200 ha els planejaments urbanístics en vigor fins a aquell moment al litoral gironí. Un èxit que reivindiquen les entitats, tot i considerar que encara els queda feina pendent i per això pretenen donar ara un nou impuls al projecte. En l’estat actual, SOS Costa Brava és una plataforma, una figura més informal que la d’una federació. A tall d’exemple, fins ara SOS Costa Brava no es podia personar jurídicament en cap tramitació, ho havia de fer en representació seva una de les entitats adherides. A part, el canvi d’estatuts preveu també dotar-se d’òrgans com ara un consell directiu i una junta executiva per donar més autonomia i agilitat a l’hora de prendre decisions.

Més autonomia

Els socis de la federació continuaran sent les mateixes entitats, tot i que fonts de SOS Costa Brava avancen que potser no hi seran totes les organitzacions adherides fins ara a la plataforma, sigui perquè els seus estatuts no ho preveuen o, en alguns casos, perquè són agrupacions que no són formalment constituïdes. Les mateixes fonts, però, asseguren que es buscarà la fórmula perquè totes puguin continuar vinculades al projecte. Per garantir l’autonomia de la nova federació, una altra de les novetats que ha d’avalar l’assemblea d’avui és la creació de la figura del protector/a, per vincular suports individuals a través d’un donatiu anual, en paral·lel als socis de la federació, que continuaran sent les entitats fundadores.

LA DATA

04.08.18
Divuit entitats ecologistes creen la plataforma SOS Costa Brava; avui són 30 i s’estructuren en federació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.