Medi ambient

El Parc Natural de l’Alt Pirineu regularà l’accés per evitar la massificació de visitants

L’espai alerta que l’excés d’excursionistes pot afectar l’habitat de diferents espècies protegides

El sistema per controlar l’entrada al parc s’acordarà amb l’EMD d’Àreu i l’Ajuntament d’Alins

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha anunciat aquest diumenge que regularà l’accés a la zona per evitar l’excés de visitants.

Els responsables d’aquest espai natural han alertat aquest matí que aquest cap de setmana s’han tornat a veure imatges de massificació a punts com el cim de la Pica d’Estats,  a Sant Joan de l’Erm o a la tartera del port de Sotllo.

En una sèrie de missatges a les xarxes socials, el Parc Natural de l’Alt Pirineu ha publicat imatges d’una llarga filera d’alpinistes fent cua a la Pica d’Estats “per fer-se la foto a la creu del cim” (3.143 metres) o el pàrquing de Sant Joan de l’Erm ple d’autocaravanes.

Segons la direcció del parc, aquesta elevada concentració de gent ha “propiciat la realització d’activitats no permeses” com el bany als estanys alpins, ja que les cremes solars i repel·lents de mosquits que els excursionistes poden alliberar a l’aigua són tòxics per als amfibis que hi habiten. L’elevat trànsit de persones als camins del parc també pot afectar la sargantana pallaresa, una espècia protegida en risc d’extinció.

És per això que el parc ha decidit establir un sistema de regulació d’accés a la zona conjuntament amb l’Ajuntament d’Alins (Pallars Sobirà) i l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Àreu, que és l’ens local propietari dels terrenys i accessos comunals.L’Escala exigeix planificació per les renovables

L’ESCALA

Els municipis seguiran cobrant per instal·lacions energètiques

barcelona

Subvencions de la Diputació de Girona contra la pobresa energètica

Girona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament rep el segell Inforparticipa

Ribes de freser

Programa pilot d’habitatge

Front a la Selva per millorar la telefonia

arbúcies

L’Estat és el tercer país a la cua d’Europa en electromobilitat per la manca de punts de recàrrega, segons Anfac

Madrid
Olot

Can Sau, a la presentació dels premis del COAC

El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Nuvolositat variable

Barcelona