Qüestió de confiança al president / Les anàlisis

GEMMA CALVET
jurista

La confiança en un vincle

La qüestió de confiança d'avui és un punt d'inflexió clar per al procés i ha de ser interpretat bàsicament en clau del qui va portar la iniciativa: el president Puigdemont. Un president que va acceptar el risc tot i que els anteriors pressupostos no van ser aprovats per la CUP.

JUAN-JOSÉ LÓPEZ BURNIOL
notari

L'altra confiança

La tramitació parlamentària d'una moció de confiança ens pot fer creure que el polític que la guanya ja disposa d'un capital invertit a termini fix, fins a la celebració de les properes eleccions. Però no és aquesta la veritable confiança que pot distingir un polític i que va molt més enllà de la mecànica parlamentària de majories.

XEVI XIRGO
periodista

No és només confiança

Carles Puigdemont va ser investit 130è president de la Generalitat assumint un full de ruta i un govern que no era el seu. O, si més no, que ell no havia confeccionat. Nou mesos després, Puigdemont se sotmet a una qüestió de confiança que en el fons és la seva investidura de veritat.

JULIÀ DE JÒDAR
escriptor

Imaginació i voluntat

Tot el que es fa avui des de l'Estat espanyol és per representar la impossibilitat de cap moviment, però només per representar-ho: és una paràlisi que actua mitjançant l'esmussament contagiós de la imaginació i la voluntat, abans que a causa de grans obstacles materials.

VICENT SANCHIS
periodista

Com s'acabarà tot plegat?

Des del primer moment, i encara més des de fa algunes setmanes, arran de les converses de Carles Puigdemont amb els portaveus de la CUP, tothom sap que la qüestió de confiança d'avui només serà un tràmit parlamentari.

VICENT PARTAL
periodista

Cadascú a la seua feina

El president Puigdemont té avui una oportunitat única. Segons el que explique i propose, el seu discurs a la cambra podria quedar per a la història com un moment fundacional, com el moment en què es va posar en marxa de forma definitiva el procés d'independència.

Si no heu trobat la notícia que buscàveu, proveu amb el nostre cercador.