Societat

El Parc Natural de l'Alt Pirineu vol intensificar les relacions amb els espais protegits d'Andorra i França

La creació d'aquest nou marc de treballa amb el sector ramader ha portat a elaborar un pla bàsic de gestió de pastures del Parc Natural per a l'establiment de criteris i la priorització d'actuacions per a la tramitació d'ajuts relacionats amb el manteniment d'hàbits de pastures, i per a la realització d'infraestructures ramaderes. Des del Parc s'ha fet un inventari de les infraestructures ramaderes existents i per detectar les que falten. En un període de 3 anys i de manera progressiva, el Parc anirà construint totes aquelles que falten, ha dit el director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge per a l'Alt Pirineu i Aran, Òscar Augé. Aquesta línia d'ajuts ordinaris per mantenir l'hàbitat destinada als pagesos disposa de 200.000 euros.

El director del Parc, Jordi Palau, ha explicat que un dels punts en els que s'ha treballat es en la creació de mesures de promoció turística del Parc i consolidar els 5 punts d'informació sectorial. En aquests punts receptors de visitats l'afluència de visitants ha estat de 10.545, un 54% més que l'any 2007. Jordi Palau, ha dit que es tracta d'una fracció petita de tota la gent que visita el Parc donat que molts dels visitats no passen per cap punt d'informació. Dins l'apartat de mesures de promoció turística del Parc hi ha en marxa el projecte 'Ruta del Ferro', al municipi d'Alins, aprofitant l'oportunitat que suposa aquesta iniciativa ja existent en altres indrets del Pirineu, relacionat amb la posada en valor del patrimoni vinculat a la mineria del ferro.

Augè ha dit durant la presentació de la memòria anual d'actuacions del 2008 del Parc que l'augment de plantilla del Parc de cara al 2009 serà prioritari. El Parc genera una ocupació directa de 34 persones.

Oscar Augè ha destacat la importància del centre documentació ubicat a la seu administrativa del Pac a Llavorsí. El fons d'aquest centre compta amb 626 exemplars i la voluntat és que durant aquest 2009 pugui activar el servei de préstec i no solament de consulta. Aquest fons incorpora treballs realitzats pel Parc i llibres relacionats amb la zona.

L'elaboració del Pla Especial de Protecció del Parc és un dels reptes del Parc de cara a aquest 2009. També s'està treballant per desplegar plans sectorials de senderisme o circulació motoritzada, i en el nou Pla de Gestió de la Mollera d'Escalarre.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat
Erupció volcànica a les illes Canàries

“Tothom a La Palma mira el cel tota l’estona”

BARCELONA

Una avaria deixa sense fix un sector de Mas Xirgu

girona

El Tribunal de Comptes investiga Besalú

BESALÚ

Un 26% més de casos nous de nens i joves en centres de salut mental

girona

Una Mercè amb actes restringits i grans botellots

Barcelona

Mig milió en dos exercicis a Tossa per millorar la zona escolar

TOSSA DE MAR
Distinció estatal pel reciclatge del vidre
Torroella de montgrí

Distinció estatal pel reciclatge del vidre

Celrà proposa a Adif la cessió de l’estació i el Moll

girona
Societat

Tarragona i l’Ebre, expectants amb la revisió urbanística