Educació

El SEPC convoca una vaga per al 16 de desembre contra la ‘llei Castells’

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalana afirma que la reforma universitària que impulsa el ministre és una “greu amenaça” per al sistema públic

L’organització denuncia que la llei de convivència universitària és un “intent directe de desarticular” el moviment estudiantil i “criminalitzar” la protesta

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat per al dijous 16 de desembre una vaga als instituts i universitats com a rebuig a la llei Castells, que veuen com una “greu amenaça” per al sistema públic.

L’organització estudiantil considera que la llei, impulsada pel ministre Manuel Castells, es presenta com a “progressista, moderna i adaptada als canvis” de la societat, però que a la pràctica concep l’educació com una “mercaderia”. Segons ha explicat la portaveu de l’organització, Marta Daviu, la reforma “facilita les quotes de poder de les empreses dins de la universitat”.

A parer del sindicat, la Llei Orgànica del Sistema Universitari, que el ministre va presentar a l’agost i que ha de substituir la del 2001, retalla “enormement la representativitat i el poder de decisió de les estudiants”. A més, alerta que el projecte “omet qüestions tan importants com la llengua, les pràctiques remunerades o l’accés a la universitat”.

També denuncia la llei de convivència universitària, que la Comissió d’Universitats del Congrés dels Diputats ha aprovat aquesta setmana. El SEPC adverteix que és un “intent directe de desarticular” el moviment estudiantil i de “criminalitzar-ne” els mecanismes de protesta. L’organització creu que aquesta llei “amenaça amb la vulneració de drets tan importants com la llibertat d’expressió, d’associació i de manifestació”.

La portaveu del sindicat espera que la convocatòria d’aturada acadèmica sigui un “èxit”, ja que la llei també ha recollit crítiques de professors i rectors.

El SEPC té previst organitzar una manifestació unitària a Barcelona el dia 16 i diverses mobilitzacions al territori, així com altres protestes durant les setmanes prèvies a l’aturada.Tres anys de presó per a l’exalcalde de Vilobí d’Onyar per afavorir empreses de les que era administrador

girona

Cambray, a Cs: “A Catalunya no hi ha cap conflicte lingüístic, se’l van inventar vostès”

barcelona

Les UCI baixen de 500 malalts, tot i augmentar els ingressos a 2.862 (+24)

barcelona

Educació declara 15.813 positius més, amb 114.314 persones aïllades (-5.571)

barcelona

Descriuen marcadors neuronals que prediuen l’eficàcia de la teràpia psicològica en l’ansietat

barcelona

Terratrèmol de magnitud 2,3 a la Vall d’Aran

vielha

Un final inesperat

Barcelona
Nit d’actes vandàlics contra cotxes a Portbou

Nit d’actes vandàlics contra cotxes a Portbou

PORTBOU

Barcelona honorarà els deportats als camps nazis

barcelona