La Borsa
Més valors
Economia

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social al maig augmenta a totes les comarques tret de la Ribera de l’Ebre i Terra Alta

L’indicador creix un 3,3% en termes anuals i un 1,4% en comparació amb el mes anterior

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social a Catalunya ha augmentat un 3,3% a finals de maig, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

L’augment interanual s’ha produït a totes les comarques, excepte la Ribera d’Ebre i Terra Alta, amb caigudes de l’1,5% i l’1,3%, respectivament. Els creixements més intensos s’han registrat a la Cerdanya (10,3%), el Pallars Sobirà (9,7%) i el Baix Empordà (9,5%). En relació amb el mes d’abril, el nombre d’afiliats ha augmentat un 1,4% a Catalunya i només ha disminuït a Terra Alta, amb una caiguda del 2,2%. Els augments més elevats han estat a l’Aran (4,4%), el Baix Empordà (4,3%), el Pallars Sobirà (3,6%) i el Tarragonès (3,5%).

L’augment interanual del nombre d’afiliats ha estat lleugerament més elevat en el cas de les dones, d’un 3,3%, respecte als homes, del 3,2%. Aquesta tendència s’ha traslladat a 25 de les 41 comarques i l’Aran. En el cas de Terra Alta, les afiliades han augmentat un 1,4% mentre que els afiliats han disminuït un 3,4%.

Per edats, 15,6% dels afiliats són menors de 30 anys; 37,3% se situen entre els 30 i els 44 anys; 28,5% tenen entre 45 i 54 anys, i el 18,7% tenen 55 anys o més. El col·lectiu més nombrós, amb persones d’entre 30 i 44 anys, ha augmentat “molt lleugerament” respecte al mateix període de l’any anterior.

Els afiliats menors de trenta anys han crescut un 8%, mentre que els d’entre 45 i 54 anys han augmentat un 4,1% al conjunt de Catalunya. El nombre d’afiliats de 55 anys o més s’ha incrementat un 4,8% a tot el territori, i només ha disminuït a la Ribera d’Ebre i les Garrigues.

El 84,9% dels afiliats són de nacionalitat espanyola, mentre que els estrangers representen un 15,1% del total. L’augment interanual dels afiliats internacionals és més intens que el de les persones de nacionalitat espanyola al conjunt de Catalunya, de 7,3% i 2,6%, respectivament.

La Segarra és la comarca on la proporció d’afiliats estrangers és més elevada, del 30%, i duplica la mitjana catalana. L’Alt Empordà, el Barcelonès i el Pla d’Urgell tenen també proporcions elevades, del 21,8%, el 21,3% i el 20,6%, respectivament. El Berguedà i l’Anoia són les comarques amb una proporció d’afiliats estrangers més baixa, del 7,7% i el 7,9%, respectivament.

El sector serveis representa el 78,2% de les afiliacions de tot Catalunya, un 3,7% més que el mateix mes de l’any anterior. Totes les comarques excepte la Ribera d’Ebre han augmentat el nombre d’afiliacions als serveis, liderades pel Barcelonès i el Vallès Occidental.

El nombre d’afiliacions al sector industrial ha augmentat un 1% interanual i a la construcció ha crescut un 6,1%, la variació més elevada de tots els sectors. L’agricultura és l’únic sector on s’ha reduït el nombre d’afiliacions a Catalunya, un 0,2% interanual.

El 21,7% de les afiliacions per compte d’altri a finals de maig han estat a jornada parcial. La Cerdanya i el Pallars Jussà són les comarques amb un percentatge més elevat, del 27,2% i el 25,5%, respectivament. L’Aran té el grau de parcialitat més baix, seguida de l’Alt Camp, la Segarra, l’Anoia i el Pla d’Urgell, amb percentatges inferiors al 19%.

Per altra banda, el 25,1% de les afiliacions són de caràcter temporal. L’Alta Ribagorça, el Baix Ebre i la Ribera d’Ebre són les comarques amb un grau de temporalitat més elevat, del 38,2%, el 36,6% i el 36,5%, respectivament. El Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental mostren un grau de temporalitat més baix, al voltant del 23%.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Kave Home obre una botiga a Girona

GIRONA
MANEL XIFRA
PRESIDENT DE COMEXI

“Les empreses cada cop hem de ser més adaptatives”

riudellots de la selva
Estats Units
Economia

Texas xucla talent de Silicon Valley

Saint Louis (Missouri)

Granja Bes, premi Emprenedoria Quintanes

VILOBÍ D’ONYAR

El Saló del Caravaning tanca portes amb uns 60.000 visitants

Barcelona

El turisme de convencions retorna a Lloret

LLORET DE MAR

El Sabadell descarta la venda de TSB a Co-operative Bank

Barcelona

El preu de la llum bat el seu rècord en diumenge amb 213,29 euros per MWh

Barcelona

La Fira de Mostres torna amb un 70% dels expositors

GIRONA