Cultura

Cancel·len l’Acampada Jove per l’“explosió de contagis” de Covid-19 entre el jovent

El festival de les JERC s’havia de celebrar a Montblanc el proper cap de setmana

L’esdeveniment ja es va suspendre l’any passat per la pandèmia

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han anunciat aquest dissabte que l’Acampada Jove d’aquest any no se celebrarà com a conseqüència l’“explosió de contagis” de Covid-19 dels darrers dies, especialment entre el jovent, que és el segment de població menys vacunat.

En un comunicat, els organitzadors del festival han anunciat la seva decisió de suspendre l’esdeveniment i han garantit que el retorn de l’import de les entrades es farà “els propers dies de forma automàtica”.

L’Acampada Jove d’aquest 2021 s’havia de celebrar el cap de setmana vinent, del 16 al 18 de juliol, a Montblanc.

Després que la pandèmia ja obligués a suspendre l’Acampada Jove el 2020, aquest any s’havien previst mesures com tests d’antígens, formats reduïts i l’eliminació de la zona d’acampada per evitar riscos. No obstant això i davant de l’augment de casos de coronavirus, els organitzadors han optat finalment per no celebrar tampoc l’edició d’aquest any.

Han justificat la decisió “per responsabilitat col·lectiva, per prudència i per cuidar-nos tots i totes”.

El festival reivindicatiu que se celebra des del 1996, tenia en cartell per a aquest 2021 grups com Doctor Prats, Buhos, Zoo, Ebri Knight, Oques Grasses, Roba Estesa i El Diluvi.