Tota l'agenda

Santoral

Dimecres 5 maig

Àngel, Eutimi, diaca, Sílvia, Ireneu, Jovinià, màrtirs; Hilari, Eulogi, Teodor, Màxim, bisbes.

Refrany

Estimar i no ser estimat, és com respondre i no ser preguntat.

Mercats

Amer, Anglès, Banyoles, Begur, Cassà de la Selva, Llançà, Maçanet de la Selva, Ripoll, Salt, Sarrià de Ter, Sant Antoni de Calonge, Sant Miquel de Fluvià, Sant Pere Pescador i Vilablareix.

Cita del dia

Hi ha dos tipus de vianants: els ràpids i els morts . (Thomas Robert Dewar)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Siurana

Dimecres, 05 maig 2021

Cap de setmana

Porqueres

Activitat Viu el riu - Descobriu el riu en família!, per diumenge. Sortida a les 11.00 de la Font de Salt Dalmau. Reserves i més informació al 972 58 34 70 o [email protected] Mostar més dates

Dies 3-7
Girona

Caminada fins a l'escultura Girona, llinda d'Europa, de Bonaventura Ansón, per diumenge. Sortida a les 09.30, del Monestir de Sant Daniel. Mostar més dates

Dies 3-7
Les Preses

Els sabors, olors i colors de les flors, passejada d'identificació de diferents plantes, per dissabte, de 10.00 a 13.00, al Parc de Pedra Tosca. Reserves a [email protected] o al telèfon 699 429 473. Mostar més dates

Dies 3-7
Llagostera

Activitat Netegem el nostre entorn! Let's clean up Llagostera, per dissabte. Punt de trobades: Deixalleria municipal i davant de l'Institut, a les 09.00. Inscripcions al 972 83 17 07 - 608 23 30 20 o [email protected] Mostar més dates

Dies 4-7

Concerts

Girona

19.00. Centre cívic Pla de Palau. Concert del cantautor Jeroni Vilà.

20.00. Auditori Viader de la Casa de Cultura. Concert Carta amorosa (greatest hits del XVIII), a càrrec de Laia Frigolé i Maike Burgdorf.

Conferències

Figueres

19.30. Cercle Sport Figuerenc. Conferència Francesc Pujols, filòsof de Salvador Dalí, amb Max Pérez. Cal reserva prèvia per whatsapp 682 049 416.

Torroella de Montgrí

19.00. Auditori del Museu de la Mediterrània. Xerrada L'estil de vida Residus 0, a càrrec d'Esther Peñarrubia. Cal reserva a [email protected]

Girona

19.00. Aula A de la Casa de Cultura. Conferència L'estat dels conflictes actuals a l'Orient Mitjà (I): Síria, l'Iraq i el Iemen, a càrrec de Massoud Sharifi. Dins el cicle Entendre l'Orient Mitjà d'avui: conflictes i reptes..

19.00. CaixaForum. Conferència Introducció a Pixar, a càrrec de Jordi Sánchez Navarro, programador de la secció Anima't del Festival de Cinema de Sitges, i director dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC. Dins el cicle de cinema: Descobrint Pixar.

Vilablareix

18.30. Can Gruart. Xerrada Impacte psicològic de la Covid-19. Cal inscripció prèvia al 972 405 001.

Diversos

Banyoles

20.00. Biblioteca. English reading club: A year on te Provence, de Peter Mayle, amb Susan Baker.

20.15.Espai Eat Art de la plaça Major. Club de lectura adults: El jardí de vidre, de Tatiana Tibuleac. Amb presència de Maria Sempere, editora de la novel·la. Cal inscripció prèvia a la llibreria o al 972 58 02 70 o [email protected]

Donació de sang

Santa Cristina d'Aro

17.00 a 21.00. Sala d'exposicions laCaixa.

Exposicions

Castelló d'Empúries

Biblioteca Ramon Bordas i Estragués. Quan el Covid ens va canviar la vida. Fins al 31 de maig.

Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV. Carles Fages de Climent. L'Arcàdia Empordanesa. Fins al 31 de desembre.

Ecomuseu Farinera. Resistència. 14 artistes, 14 mirades. Fins al 14 de maig, Nauart; i del 15 de maig al 27 de juny, Estesia.

Figueres

Museu del Joguet. Sala Oberta. Àlbum familiar. Els vint primers anys de Salvador Dalí. Fins a l'11 de setembre.

Galeria d'art El Claustre. In motion, de Didier Lourenço. Fins al 8 de maig.

Parròquia de Sant Pere. De Sant Pere de Rodes a Sant Pere de Figueres: els monjos fundadors, de Begoña Ramos. Fins al 12 de setembre.

Efemèrides

1949. El tractat de Londres.

Holanda, Bèlgica, Luxemburg, Dinamarca, França, el Regne Unit, Irlanda, Itàlia, Noruega i Suècia van signar al Palau de Saint James de Londres el tractat de creació de l’Estatut del Consell d’Europa, organisme pensat per impulsar la unitat d’acció dels estats europeus mitjançant la col·laboració entre ells. La seva finalitat era la defensa dels drets humans, la democràcia pluralista i la preeminència del dret, i potenciar la identitat europea entre tots els ciutadans del continent. Per aconseguir-ho, es concretarien acords econòmics, socials, culturals, científics, jurídics i administratius, potenciant els drets humans i les llibertats fonamentals. El capítol 1 del tractat afirmava: “La finalitat del Consell d’Europa consisteix a realitzar una unió més estreta entre els seus membres per salvaguardar i promoure els ideals i els principis que constitueixen el seu patrimoni comú i afavorir el seu progrés econòmic i social.”

985.

Surt de Còrdova l’expedició sarraïna d’Al-Mansur que destruirà Barcelona i el sud de Catalunya.

1936.

Les tropes italianes del mariscal Badoglio ocupen Addis Abeba, capital d’Etiòpia, país declarat italià per Mussolini.

1955.

La República Federal d’Alemanya recupera la plena sobirania 10 anys després de la fi de la Segona Guerra Mundial.

1992.

El Parlament de Crimea declara la independència de la península i convoca un referèndum, en un repte a Ucraïna.

2004.

L’obra de Pablo Picasso Garçon à la pipe supera tots els rècords en ser adjudicada per 93 milions de dòlars en una subhasta al Sotheby’s de Nova York.