Tota l'agenda

Santoral

Diumenge 28 novembre

I d'Advent

Jaume de la Marca, Papinià, Valerià, Eustaqui, Florencià, Urbà, Feliu, bisbes;  Esteve el Jove, Basili, Pere, Andreu, Rufí, màrtirs.

Refrany

En consells, escolta els vells.

Cita del dia

Un paisatge es conquereix amb les soles de la sabata, no amb les rodes de l'automòbil . (William Faulkner)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Calldetenes

Diumenge, 28 novembre 2021

Balls

Anglès

17.30. Sala de ball. Ball a càrrec del conjunt Ciclón.

Circ

Maçanet de la Selva

12.00. Zona esportiva de Mas Altaba. Pekenio Nahuel presenta O nos partimos de risa, o nos partimos la cara. Dins el Festival Multipolar, cicle d'hivern de circ de carrer de petit format.

Girona

18.00. La Copa. Espectacle de circ Saison de Cirque, de Cirque Aïal, amb Victor Cathala & Kati Pikkarainen. Dins el Temporada Alta. Mostar més dates

Dies 27 i 28

Concerts

Sant Hilari Sacalm

18.00. Sala Noble. Estrena del disc Romantic-o, d'Antonio Ruíz.

Maçanet de la Selva

18.00. La Societat. Tarda de literatura i música d'autor, amb concert-presentació del llibre i CD de Tomàs Reyner Relats i cançons. La presentació anirà a càrrec de Jordi Albertí i Joan Domènech. Intervindran en el concert Pep Castelló, Eli Duran, Javi Galván, Judit Giralt, Maria Nicolau i Roser Reyner.

Cassà de la Selva

19.00. Les golfes de Can Trinxeria. El contrabaixista Jordi Mestres presenta el seu darrer disc Jordi Mestres Voltile trio 1, amb el saxofonista Miguel Pintxo Villar i el bateria Pep Mula. Dins el 1r cicle de xerrades i concerts de jazz i músiques improvisades.

Girona

19.00. Sala de Cambra de l'Auditori. Presentació del disc Fiat Lux, a càrrec de Tarta Relena, amb Marta Torrella i Helena Ros.

Conferències

Cassà de la Selva

11.00. Espai del Casal. Taller d'eines de control parental digital, a càrrec de la periodista i SMM Mariola Dinarès. Dins les Jornades d'Educació i Família. Xerrada adreçada a famílies i educadors/es d'infants de 3 a 14 anys.

Diversos

Olot

18.00. Sala El Torín. Lliurament de premis del 5è Concurs de narrativa curta Colada de lletres.

Centenari de la primera representació de La Ventafocs de Josep M. Folch i Torres

19.00. Teatre Pere Serrat del Centre cultural Els Catòlics. Presentació de la reedició del llibret de l'obra La Ventafocs, a càrrec d'Oriol Izquierdo, president de la Fundació Folch i Torres, i del professor Lluís Busquets.

19.30. Representació escènica dramatitzada de La Ventafocs, a càrrec de la secció dramàtica del Centre Catòlic d'Olot i de Rapsòdia Veus Literàries.

20.00. Inauguració de l'exposició sobre el centenari, a la sala El Caliu.

Caldes de Malavella
El Gust per la Paraula

11.00. Visita guiada especial Caldes en temps de guerres (1936-1945), des de l'Oficina de Turisme fins al balneari Vichy Catalan.

12.00. Balneari Vichy Catalan. Presentació del postre creat pel pastisser Joan Carles Buhigas. Hi haurà animació musical a càrrec del grup Reflexes.

17.00. Teatre cinema municipal. Sessió de cinema, amb la projecció de la pel·lícula Lunchbox.

Banyoles

11.00. Des del camp de futbol nou. Passejada de l'estany a les estunes. Reserves a l'Oficina de Turisme de l'Estany, telèfon 972 58 34 70.

19.00. Auditori de l'Ateneu. Sessió del cicle de cinema Gaudí, amb la projecció de la pel·lícula Donde caben dos.

Besalú
25-N, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència enveres les dones

Exposició de llibres amb temàtica de violència de gènere, als baixos de Can Cambó. Mostar més dates

Dies 25-28
Girona

Instal·lació A pie, de José Antonio Portillo i Enric Monfort, que vincula música, tecnologia, arts plàstiques i teatre. Fins al 28 de novembre. Dins el Temporada Alta. Mostar més dates

Dies 17-28

Exposicions

Olot

Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa. A land is a land is a land is a land, d'Adrià Casellas i Alícia Vogel. Fins al 9 de gener.

Efemèrides

1943. La conferència de Teheran.

Durant la Segona Guerra Mundial, els dirigents Ióssif Stalin (URSS), Franklin D. Roosevelt (Estats Units) i Winston Churchill (Regne Unit), els tres grans del bàndol dels aliats, van iniciar a la capital de l’Iran la primera de les tres conferències en què Stalin va estar present. Es va allargar fins a l’1 de desembre i, entre altres decisions, es va triar el nord de França per dur-hi a terme el desembarcament dels aliats, la divisió i el desmembrament d’Alemanya després de la prevista victòria dels aliats, el desplaçament de Polònia cap a l’oest, la creació de la futura ONU i el ferm compromís soviètic de declarar la guerra al Japó.

1127.

El comte de Barcelona Ramon Berenguer III estableix un tractat comercial amb la República de Gènova, una de les primeres evidències d’un comerç català a la Mediterrània occidental.

1893.

Per primera vegada en la història, a Nova Zelanda, la dona pot exercir el dret a vot.

1912.

L’Assemblea Nacional proclama la independència d’Albània.

1971.

Finalitza l’erupció del volcà Teneguía a l’illa de La Palma. Després de 50 anys ha tornat a entrar en erupció des del 19 de setembre del 2021.

1994.

Els ciutadans de Noruega rebutgen en referèndum la integració del seu país a la UE.

2005.

La tempesta tropical Delta creua l’oceà Atlàntic i afecta les illes Madeira i Canàries, que queden sense llum elèctrica.

2017.

El ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, ordena que Catalunya torni els béns del monestir de Sixena (Osca).