Salut

Amplien el bloc quirúrgic de l’hospital de Blanes

Comencen les obres per dotar l’hospital amb quatre sales d’operacions més i altres instal·lacions per satisfer la demanda

Costaran 6,1 milions, i el termini d’execució és d’un any i vuit mesos

Les obres per ampliar el bloc quirúrgic de l’hospital comarcal de la Selva, a Blanes, han començat aquesta setmana. Impliquen aixecar una nova planta sobre l’actual bloc, dotada amb quatre sales d’operacions noves, per atendre la demanda creixent d’intervencions a la zona. La inversió prevista és de 6,1 milions, finançats pel Servei Català de la Salut. Els treballs s’han dividit en dos blocs, l’arquitectònic i el d’instal·lacions, i el termini d’execució serà d’un any i vuit mesos, ja que pràcticament es faran de manera paral·lela.

La nova planta, a més dels 4 quiròfans nous, disposarà d’àrea de reanimació amb onze lliteres, dos magatzems, central d’esterilització, sala d’espera i diverses àrees de treball. La distribució dels espais s’organitzarà mitjançant dos circuits diferenciats: un passadís brut, és a dir el lloc per on passaria tot el material no esterilitzat, i una zona estèril. La nova planta s’ha projectat de manera que compleixi amb els requisits de sostenibilitat i estalvi energètic, alhora que s’integrarà amb el disseny de l’actual edifici i amb l’entorn paisatgístic.

Per conciliar les obres amb el servei del recinte hospitalari, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva –entitat gestora de l’hospital de Calella i Blanes– ha reorganitzat activitats i s’ha decidit el trasllat de les operacions del servei d’oftalmologia de Blanes a l’hospital Sant Jaume de Calella. També han modificat horaris de les intervencions de traumatologia. Són les dues especialitats que fan cirurgia programada a Blanes i es preveu que durant el primer trimestre del 2022 es pugui recuperar la normalitat, sempre que les obres així ho permetin.

El projecte també inclou la renovació de l’accés principal de l’hospital, amb l’eliminació de l’actual estany per fer-hi una plaça enrajolada amb paviments de diferents formats mantenint les traces de circulació vigents. A més, s’instal·larà una nova pèrgola paral·lela al trànsit d’accés, per aixoplugar i generar ombra, en una zona de bancs.En el conjunt del projecte, s’actuarà sobre una superfície construïda de 2.913 metres quadrats, dels quals 1.300 corresponen a la nova planta on es desplaçarà el bloc quirúrgic.

LA XIFRA

1.300
metres quadrats
és la superfície de la nova planta del bloc quirúrgic de l’hospital de Blanes.

La tercera gran reforma en 30 anys del centre

L’hospital de Blanes es va inaugurar el 1993 i ocupa actualment 10.794 metres quadrats, distribuïts en sis plantes, tres de les quals d’hospitalització. El centre ja ha estat objecte de diverses actuacions de reforma i ampliació, com ara a la planta -1, per situar-hi el nou servei d’urgències i la zona de laboratori i radiodiagnòstic, el 2008. Més recentment, el 2019, també s’hi va ampliar l’hospital de dia, ressituat a la planta zero. El gerent del CatSalut a Girona, Miquel Carreras, destacava que esperen que ajudi a “reduir les llistes d’espera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Matí ennuvolat

Barcelona

Un home mor en un accident a la TV-3319 a Ulldecona

Barcelona
Coronavirus

Djokovic compra el 80% d’una biotecnològica danesa que desenvolupa un fàrmac contra la Covid-19

Copenhaguen
Coronavirus

Anglaterra aixecarà el 27 de gener la majoria de restriccions per la Covid-19

Londres / Brussel·les
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Sol arreu, amb alguns núvols al litoral central

barcelona

La recepta del TAR a les farmàcies per un positiu a l’aula s’amplia de 4 a 7 dies

barcelona

Denúncien que línies d’alta tensió de l’Aragó trinxaran 1.300 km de territori rural

El Liceu estudia obrir una segona seu al solar de l’Imax Port Vell

barcelona

Barcelona comença a construir el segon edifici d’habitatges fets de contenidors marítims

barcelona