Salut

Coronavirus

El global de víctimes de la Covid-19 a l’Estat s’eleva a 27.127 morts

L’últim balanç suma 2 víctimes i especifica que 39 defuncions s’han produït l’última setmana

El total de casos positius confirmats se situa en els 239.429, dels quals 96 s’han diagnosticat el dia anterior

Un total de 27.127 persones han mort per coronavirus al conjunt de l’Estat espanyol des de l’inici de la pandèmia, dos més que a l’anterior balanç. L’última actualització facilitada aquest diumenge pel ministeri espanyol de Sanitat especifica que en els últims set dies s’han produït 39 defuncions, quatre menys que a l’informe de dissabte. Sanitat continua revisant les dades per corregir les sèries històriques, fet que suposa alguns increments en les xifres globals.

Pel que fa al total de casos confirmats, la xifra s’eleva a 239.429, 201 més que al comunicat d’ahir. En les 24 hores anteriors al tancament de l’informe es van diagnosticar 96 infeccions, 175 menys que les notificades a l’actualització de dissabte.

Sanitat detalla que en els últims 7 dies s’ha detectat 2.875 casos i en les dues darreres setmanes han estat 6.944. El ministeri ha corregit la informació poc després d’haver informat per error de 200 diagnosticats menys en els darrers 7 dies (2.684) i 500 menys en les darreres dues setmanes (6.441). A més, 282 dels positius han notat símptomes els últims set dies (38 menys que ahir) i 995 els últims catorze dies (76 menys).

A Catalunya, que continua amb el procés de validació de les dades, la xifra total de morts és de 5.587, els mateixos que aquest dissabte, 11 dels quals han traspassat l’última setmana. Els casos confirmats sumen 59.013, 10 més dels comptabilitzats al total d’ahir. El dia previ es va diagnosticar 10 casos, 1.231 en els últims set dies i 3.050 en les darreres dues setmanes. 77 persones han iniciat símptomes en l’última setmana i 334 en els últims 14 dies.

A banda de les 11 defuncions notificades a Catalunya, l’última setmana han mort 6 a Extremadura, 6 persones a Castella i Lleó, 3 a Madrid, 3 a Galícia, 2 a Aragó, 2 al País Valencià i 2 a La Rioja. Hi ha set comunitats que no han reportat cap mort els set últims dies.

En els últims set dies hi ha hagut 263 hospitalitzacions per la Covid-19, la majoria a Madrid (77), seguida de Catalunya (54). En total, des que va començar l’epidèmia, hi ha hagut 123.871 hospitalitzacions (116 menys que les reflectides ahir) i 11.400 ingressos a l’UCI (4 menys que els notificats ahir). Aquestes diferències es deuen a què el ministeri està fent una validació individualitzada dels casos, de manera que ja adverteixen que hi pot haver discrepàncies amb les dades anteriors. Els ingressats a les UCI l’última setmana han estat 9, dels quals 2 a Catalunya, 2 a Castella-la Manxa, 2 a Castella i Lleó i la els tres restants a Andalusia, Canàries i Madrid, respectivament. que no n’han tingut cap en l’última setmana.El Col·legi d’Infermeres de Lleida demana que el confinament no es prengui com un “càstig”

LLeida

El Govern informarà dilluns als estudiants de Ponent que feien la selectivitat a Lleida com faran les proves

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Predomini del sol i temperatura més alta

Barcelona

El govern confina el Segrià pels brots de Covid i permet només la mobilitat laboral

Lleida

Banyoles posa a prova la prohibició de vehicles de motor al front d’estany

BANYOLES

Cobles itinerants, avui a l’aplec de Banyoles

BANYOLES

Les denúncies d’odi per ideologia es redueixen un 26%

barcelona

La CE autoritza el remdesivir contra la Covid-19

brussel·les

Concentració a Llançà contra la criminalització dels joves immigrats

llançà