Salut

Autoritzen les visites a l’hospital de Figueres

Des d’avui també es permeten al centre sociosanitari Bernat Jaume

Amb l’entrada en la fase 2 del desconfinament, des d’avui s’autoritzen les visites als pacients ingressats a l’hospital de Figueres i al centre sociosanitari Bernat Jaume que no tinguin la Covid-19. El règim de visites per als dos centres serà diferent, i en el sociosanitari, tenint en compte la fragilitat i la vulnerabilitat dels usuaris, s’haurà de concertar la visita amb cita prèvia.

Amb restriccions

Per ara només s’autoritza un visitant i s’imposen mesures estrictes d’higiene a l’entrada dels centres i durant l’estada, a més de l’obligatorietat de dur mascareta i mantenir les distàncies de seguretat amb pacients, professionals i visitants.

L’espai de visita es limita a l’habitació del pacient i no es pot estar ni als passadissos ni a les sales comunes. El visitant no pot tenir símptomes compatibles amb la Covid-19 (febre, tos, diarrea...) o conviure amb persones en règim d’aïllament domiciliari per afectació o sospita de Covid-19. Amb tot, es podran fer excepcions per a pacients en situació de final de vida o circumstàncies en què el metge responsable ho indiqui.

Hospital de Figueres
Es permetrà l’entrada d’un acompanyant més gran de 14 anys en dues franges horàries diàries: de 13 h a 15 h i de 18 h a 20 h. Només hi podrà haver un visitant per franja i durant les dues hores ha de ser sempre el mateix. Ara bé, el de la franja de matí pot ser diferent del de la tarda. Durant la visita del matí els professionals mèdics aprofitaran per informar de l’estat del pacient.S’estableixen dos punts d’entrada per a les visites: la porta principal i l’entrada est (davant de l’aparcament de pagament). Quan la persona arribi per fer la visita, el guarda de seguretat li prendrà les dades personals per si calgués fer l’estudi de contactes en cas de contagi, i se li entregarà una targeta amb el número d’habitació del pacient ingressat. També se li donarà una mascareta de roba per posar-se a sobre de la que porta de casa. La targeta s’haurà de portar penjada en un lloc visible per si fes falta fer alguna comprovació per part del personal de l’hospital. A la sortida, el visitant haurà d’entregar la targeta i la mascareta de roba al punt de control.
Servei d’urgències
L’accés a la unitat de monitoratge (UMO) es farà per l’entrada principal del servei (edifici est pel carrer Glòria Compte) i el guarda de seguretat, a través del passadís tècnic, acompanyarà el visitant fins a la UMO. S’estableixen dues franges horàries: de 13 h a 14 h i de 19 h a 20 h. Ara bé, es divideixen els boxs en dos grups per evitar aglomeracions a la zona.Els visitants dels pacients que estiguin situats als imparells entraran de 13 h a 13.30 h i de 19 h a 19.30 h. En el cas dels parells, l’accés serà de les 13.30 h a les 14 h i de les 19.30 h a les 20 h. La informació mèdica del pacient es donarà durant la visita del matí. Només podrà entrar una sola visita, ha de ser més gran de 14 anys i familiar de primer grau o tenir una vinculació estreta amb el pacient. En el moment d’entrar haurà d’identificar-se amb el DNI al guarda de seguretat i des d’admissions es portarà un registre dels visitants per si fes falta posar-s’hi en contacte.
Centre sociosanitari Bernat Jaume
Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries per a aquest tipus de centres, s’estableix un sistema de cita prèvia setmanal per als visitants, que han de ser adults. Els professionals del centre contactaran amb els familiars per quedar d’acord amb el dia de la setmana i l’hora en què es farà la visita. Es recomana que el visitant sigui el mateix durant un període de quinze dies.Es fixen dos torns de visita d’una hora de durada, un al matí i un a la tarda, amb un màxim de sis visites per dia i planta d’internament: de 12 h a 13 h i de 17 h a 18 h. D’aquesta manera, tots els usuaris rebran almenys una visita a la setmana, el dia que se li ha assignat.Pel que fa al servei de l’hospital de dia, al llarg de la setmana que ve recuperarà l’activitat, amb un aforament màxim del 40% per garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals. Els usuaris hauran de seguir les normes higièniques establertes.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Col·legi d’Infermeres de Lleida demana que el confinament no es prengui com un “càstig”

LLeida

El Govern informarà dilluns als estudiants de Ponent que feien la selectivitat a Lleida com faran les proves

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Predomini del sol i temperatura més alta

Barcelona

El govern confina el Segrià pels brots de Covid i permet només la mobilitat laboral

Lleida

Banyoles posa a prova la prohibició de vehicles de motor al front d’estany

BANYOLES

Cobles itinerants, avui a l’aplec de Banyoles

BANYOLES

Les denúncies d’odi per ideologia es redueixen un 26%

barcelona

La CE autoritza el remdesivir contra la Covid-19

brussel·les

Concentració a Llançà contra la criminalització dels joves immigrats

llançà