Política

Arxivada la peça sobre els encàrrecs de Corinna Larsen a Villarejo

L’Audiència Nacional conclou que no hi ha indicis suficients per provar cap delicte

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha acordat l’arxivament de la investigació sobre el suposat encàrrec de  Corinna Larsen, l’examant del rei emèrit Joan Carles I, a l’excomissari José Manuel Villarejo.

Ho fa a petició de la Fiscalia Anticorrupció perquè entén que “no existeixen elements suficients que permetin sostenir la comissió de delictes de suborn ni de descobriment de secrets en els dos suposats encàrrecs” que s’investigaven.

La peça separada del cas Villarejo investigava si  l’octubre del 2016 Larsen va encomanar a Villarejo espiar la seva assistenta i ajudar el polític britànic Ben Goldsmith.

Garcia Castellón recull a la seva interlocutòria que la policia el va informar que no s’havien fet consultes als arxius policials relatius a les persones que Corinna va demanar investigar. “En conseqüència, les consultes realitzades en aquests fitxers permeten descartar qualsevol acció encaminada a l’obtenció il·lícita d’informació”, conclou.

El jutge considera provat que es va produir un contacte entre Villarejo i Larsen, però insisteix que no hi ha indicis suficients per provar cap delicte, i per tant “no queda cap altra opció que l’arxivament de la causa”.

El jutge havia citat a declarar Corinna Larsen però finalment la compareixença telemàtica es va anul·lar per suposats errors formals.El mapa de referència

Barcelona

Borràs arrasa en les primàries i serà la candidata de JxCat

barcelona

L’SNP fa pinya entorn de la independència

Londres

Carta d’exmilitars al rei alarmats per la “unitat”

MADRID

La fiscalia francesa demana actuar contra els policies que van apallissar un negre

París

Forcadell avala el sí als comptes de l’Estat per la “part humana”

BARCELONA

Laura Borràs guanya les primàries i serà la candidata de JxCat el 14-F

barcelona

S’ajorna la vista pel suplicatori contra Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu

barcelona

Tremosa apunta que entre el 25% i el 30% de negocis catalans hauran de tancar per la pandèmia

barcelona