La Borsa
Més valors
Economia

Nova línia d’ajuts perquè les empreses agafin joves

La Fundació La Caixa i el Fons Social Europeu destinen 2,4 milions d’euros per reduir la desocupació

S’adreça als qui estan a l’atur d’entre 16 i 29 anys

La Fundació La Caixa posa en marxa la tercera convocatòria del programa Feina Jove, cofinançat entre l’entitat i el Fons Social Europeu, amb l’objectiu de facilitar a les empreses la creació de llocs de treball per a joves. Amb una inversió de 2,4 milions d’euros, la iniciativa persegueix reduir la desocupació de persones d’entre 16 i 29 anys inscrites al Sistema Nacional de Garantía Juvenil. Segons han informat les entitats, el programa dota d’ajuts directes per a la contractació les empreses que generin ocupació jove estable i de qualitat. Amb aquest objectiu els fons destinats a fomentar l’ocupació i a la vegada dinamitzar l’activitat empresarial aniran destinats a empresaris autònoms, associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre que agafin els joves aturats.

Des de la fundació han destacat que, en les dues convocatòries anteriors, 2.805 joves van trobar feina amb el programa, dels quals 602 van ser contractats a Catalunya, gràcies a la col·laboració de 1.829 empreses interessades i als incentius per a l’ocupació. El 70% d’aquestes insercions laborals han estat indefinides i el 80% de contractes s’han produït en empreses de menys de 50 treballadors.

El president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, ha explicat que la nova crisi internacional provocada per la pandèmia està castigant de nou “un col·lectiu que ja tenia altes taxes de desocupació, i el programa Feina Jove ajudarà les empreses, els joves i contribuirà al desenvolupament econòmic”. En aquesta tercera convocatòria del programa, els ajuts de la qual estaran disponibles fins al 15 de març del 2022, es concediran subvencions a un màxim de deu joves per entitat o empresa. Hi haurà ajudes d’un import màxim de 4.200 euros pels contractes temporals, amb un període mínim de sis mesos, i un ajut total de 9.000 euros pels contractes indefinits, amb un període mínim de permanència de sis mesos i ampliable a dos períodes successius de tres mesos cadascun, fins a un màxim d’un any.

LA XIFRA

3.000
joves, aproximadament, van ser contractats en les dues convocatòries anteriors; 600 van tenir feina a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANTIAGO NIÑO BECERRA

Reflexions

Catedràtic d’estructura econòmica. IQS School of Management

El coneixement és el millor pla de contingència

Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra. Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya

La fàbrica d’Europa i la ‘next generation’

Emprenedora

L’assessorament financer en la recuperació postCovid

ECONOMISTA I DIRECTOR DE L’INSTITUT D’ESTUDIS FINANCERS

La universitat, clau en el sistema de recerca català

catedràtic de bioquímica i biologia molecular. universitat de barcelona
DE MEMÒRIA

Comerç, piràmide o multiesfera

Professor de Política Econòmica de la UB

Carta oberta als polítics que parlen d’innovació

Professor d'Innovació a EADA Business School

I4.0: ‘promote or perish’?

professor de la UOC
SANDRA ZAPATERO
PRESIDENTA DE LA UNIÓ DE TREBALLADORS AUTÒNOMS DE CATALUNYA (CTAC) - UGT

“El 86% dels autònoms cotitza sobre la base mínima de 944 euros”

Barcelona